naam
carla
Carla Hinnen
john
John van der Velden
boten-industrie
Tanja Koelemij
thea
Thea van Rijn
janpeter
Jan Peter van Opheusden
janpieter
Jan Pieter van den Bos
cow-red-white-only
Bart Fagel
zondertitel
Truus Kraneveldt
dans1
Anno Ruemkens
concert
Matthieu Wouters
defilosoof
Arnold Jongkind
muziekwijk
Sylvia Heerschop
henk
Henk Vermij
schaalfusion
Glaskunst
wijnmolenstraat-dordrecht
Rob Jacobs
zonder-titel-nr5
Joséphine Verbist
heyboer1
Anton Heyboer
Jan DibbetsJan Dibbets

Jan Dibbets

Jan Dibbets (Weert, 9 mei 1941) is een internationaal bekend beeldend kunstenaar. Dibbets volgde de kunstacademie, vertrok vervolgens naar Londen en begon met het uitvoeren van conceptuele werken in parken, tuinen en op het strand. Zijn internationale doorbraak kwam met zijn 'perspectivische correcties' in 1969.
Daarin maakte hij met behulp van fotografie aanpassingen in de waarneming van simpele vormen, die hij tekende op vloeren, muren of uitzette in het gras of zand. Met het het nauwgezet rangschikken van meerdere foto's binnen een werk maakte hij panorama's van door hemzelf aangepaste vergezichten ('Dutch Horizons').

Ruimte en waarneming spelen een belangrijke rol in zijn werk.
Evenals tijd en licht. Zijn internationale reputatie bracht hem opdrachten zoals het vervangen van 33 glas-in-loodramen in de kathedraal St. Louis in het Franse stadje Blois (1992).
Een jaar later voerde hij voor de Franse overheid 'Hommage à Arago' uit, een reeks van 135 bronzen médaillons langs de nul-meridiaan van noord naar zuid, dwars door Parijs.

Nog altijd werkt Dibbets veel met fotografie. Als conceptueel kunstenaar wordt hij in Nederland in dezelfde stroming ingedeeld als Wim T.
Schippers, Marinus Boezem en Ger van Elk. Hij woont en werkt in Amsterdam.

Bron(o.m.):Wikipedia

home