naam
carla
Carla Hinnen
wijnmolenstraat-dordrecht
Rob Jacobs
zonder-titel-nr5
Joséphine Verbist
heyboer1
Anton Heyboer
john
John van der Velden
boten-industrie
Tanja Koelemij
thea
Thea van Rijn
janpeter
Jan Peter van Opheusden
janpieter
Jan Pieter van den Bos
cow-red-white-only
Bart Fagel
zondertitel
Truus Kraneveldt
dans1
Anno Ruemkens
concert
Matthieu Wouters
defilosoof
Arnold Jongkind
muziekwijk
Sylvia Heerschop
henk
Henk Vermij
schaalfusion
Glaskunst
Eduardo Chillida

Eduardo Chillida

Museum Chillida-Leku, bestaat uit een museumruimte en een beeldenpark van 13 hectare gewijd aan de nagedachtenis van de Spaanse beeldhouwer Eduardo Chillida, in Hernani, provincie Guipúzcoa in Spanje. Het terrein strekt zich uit over een terrein van 13 hectare en stelt een verscheidenheid aan stijlen van de Spaanse beeldhouwer Chillida tentoon (40 beelden in totaal variërend van werken van 1 meter hoogte Éstella V' tot het 27 ton wegende en 9 meter hoge Buscando la luz en het 60 ton wegende Lotura XXXII. De materialen, waaruit de sculpturen zijn vervaardigd zijn Cor-ten-staal en steen (voornamelijk roze graniet).
De kunstenaar werkte overigens ook veel in beton. In het museumgebouw bevinden zich de kleinere, meer delicate beeldhouwwerken van de kunstenaar o.a. Veel werken zijn vervaardigd van en met toepassing van meer kwetsbaardere materialen,zoals: alabaster, terracotta, pleister, hout en papier die de weersinvloeden buiten niet zouden kunnen doorstaan. Het gebouw waarin het museum is gehuisvest is een voormalige boerderij uit 1543 genaamd Zabalaga, door Chillida en echtgenote als een ruïne ontdekt en met behulp van een architect minutieus gerestaureerd.
Eduardo Chillida heeft altijd voor ogen gehad van Chillida-Leku een rustplaats voor zijn beelden en een wandelgebied voor de bewonderaars ervan te maken.

Bron(o.m.):Wikipedia

home